Search
  • arlajoensuu

Miten minusta tuli minä?

Elizaveta Kalinina (@elisakalininaa) oli vasta 21-vuotias kun hänen ensimmäinen ammattinäyttelynsä avattiin Moskovan keskustassa muutama vuosi takaperin. Äkkiä nuori Lisa haluttiin mukaan niin ammattilaisten sisustusprojekteihin, haastattelluihin kansainvälisiin muotilehtiin kuin Lontooseen lähtevään taidekollektiiviin. Miten Lisasta tuli Lisa?


Hänen taiteilijapolkunsa alkoi Lisan mukaan ”tapetille piirtelystä lastentarhassa” - hän on maalannut syntymästään lähtien. Suurin inspiraation lähde on oma isä. Lapsuutensa kesät Lisa on viettänyt Italiassa ja imenyt oppia saapasjalkamaan kuuluisista taiteilijoista. "Lapsuuteni kesät vietin tunkkaisissa antiikkiliikkeissä ja tutkien menneiden vuosisatojen upeita töitä."

Myöhemmin Lisa päästi arvostettuun moskovalaiseen taidekouluuun. Opiskelu taidekoulussa ei kuitenkaan onnistunut: “Kestin tarkalleen viikon, ja sitten otin pelkästään yksityistunteja. Koulu ei mielestäni anna tarpeeksi vapauksia luovaan työhän, enkä saanut käyttää mielikuvitusta, koulun tiukan säännöt asettaa rajat."
Mielenkiintoista on, että koulun jälkeen Lisa aloitti MGIMO:n kansainvälisen politiikan tiedekunnassa: "Venäjällä poliittinen kehitys on alkutasolla", hän sanoo. "Siksi taiteilijan uran jatkaminen Venäjällä ei ole mahdollista. On lähdettävä muualle."

Erikoisopintojen aikana hän ei työskennellyt aktiivisesti maalaustaiteen parissa, mutta teki edelleen yhteistyötä sisustussuunnittelijoiden kanssa ja myi maalauksia, tilauksesta. "On vaikea saada minua tekemään jotain toisten pyynnöstä, yksinkertaisesti sanottuna, se vaati inspiraatiota."
Lisa jaksoi tilaustöitä ja intensiivistä opiskelua pari vuotta, mutta sitten hänelle tuli pakottava tarve luoda jotain omaa.
Hän päätti uskaltaa pitää näyttelyn: ”Minulla oli tavoite ja uskon, että tämä on tärkein asia ihmiselle, hänen kehitykselleen ja itsensä toteuttamiselle. Sanoin itselleni, että voin tehdä kaiken, että uskon itseeni." Ystävät ja vanhemmat tukivat hänen päätöstään, ja hän on siitä kiitollinen heille.

Jotta tavoitteisiin pääseen, on uskottava itseensä ja kuunneltava sisintään. On työskenneltävä itsensä kanssa joka päivä, on voitettava itsensä. "Joka aamu heräsin kello kuusi joogaamaan ja sitten uppouduin maalaamiseen, myös niinä päivinä kun ei olisi huvittanut", Lisa muistelee. Ensimmäinen yksityisnäyttely oli menestys.

Lisan aikataulu on nyt täynnä: urheilua, opiskelua, maalaamista ja tietysti juhlia ystävien kanssa - ihania, inspiroivia illallisia.


"Keskityn täysillä nyt maalaamiseen - tunnen, että läpimurtoni on lähellä. Haluan keskittää kaiken energiani luomiseen."

7 views0 comments

Recent Posts

See All