top of page
Search
  • Writer's pictureArla

Korona-viruksen pakottama muutos yhteisöille – uhka vai mahdollisuus?

Updated: Feb 10, 2021

Tuomme kesällä 2020 markkinoille uudistuneen Sporttifrendi-applikaation, jonka avulla löytyy seuraa aktiiviseen elämään, sekä yhteisön tukea hyvinvointiin ja jaksamiseen. Osallistuimme Tulevaisuus rakennetaan yhdessä -tilaisuuteen 16.4.2020. Verkkotilaisuudessa pohdittiin vallitsevan tilanteen uhkia ja mahdollisuuksia. Startup-kehittäjän kannalta tilaisuus auttoi ymmärtämään entistä selvemmin, miten voimme pulassa olevia yhteisöjä auttaa.

Tilaisuus oli Uudenmaan liiton rahoittaman 3AMK strategiakärkien ekosysteemin rakentaminen -hankkeen lopputilaisuus. Osallistujia linjoilla oli yli 50. Tilaisuuden avasi TKI-johtaja Isto Mattila Laurea ammattikorkeakoulusta. Pääkaupunkiseudun kolme ammattikorkeakoulua – Haaga-Helia, Laurea ja Metropolia – ovat muodostaneet strategisen liittouman (3AMK), jonka tavoitteena on tiivistää yhteistyötä etsimällä uudenlaisia ja ketteriä ratkaisuja, joilla ennakoidaan paremmin yhteiskunnassa ja elinkeinoelämässä tapahtuvia muutoksia.


Tulevaisuus on robotiikkaa ja läheisyyttä

Mielenkiintoisen puheenvuoron piti tulevaisuudentutkija ja sarjayrittäjä Risto Linturi aiheesta Post Corona Futures & best practices – Missä olemme, mihin menemme. Linturin skenaariot tulevaisuudesta olivat toisaalta hyvin synkkiä ja toisaalta auttoivat ymmärtämään, millaisessa tilanteessa elämme.

”Virus ei tuhoa ympäristöä, ei laivoja eikä taloja. Virus pysäyttää talouden ja tappaa ihmisiä”, pohti tulevaisuudentutkija ja sarjayrittäjä Risto Linturi puheenvuorossaan.

Linturi sanoitti hyvin sitä, miten yhteiskunta on nyt organisoiduttu suljetuksi yhteisöksi, jolloin sosiaalisen median rooli tulee korostumaan ja aktivoituu. ”Verkossa kanssakäyminen vaatii erilaisia sosiaalisia taitoja.”

Linturi pohti myös muuttuvaa valta-asetelmaa, sillä tulevaisuudessa ei pitkä ja komea pääse helpommin johtajaksi johtajan paikalle. Verkon välityksellä tehtävät työt eivät välitä siitä, miltä näytät. Tämä tasa-arvoistaa työelämää, ja hyvä niin.


Linturin ajatus vahvistaa sitä, mitä olemme startup-yritykseni kanssa tekemässä. Yhteisöllinen appi auttaa voimaan paremmin yhteisön kautta. Appia käyttävä voi itse valita, haluaako aktivoitua livenä vai virtuaalisesti, yksin vai yhdessä. Apin kautta löytyvä sosiaalisuus auttaa voimaan paremmin ja saavuttamaan hyväksyntää ilman vallitsevia ulkonäköpaineita.

Uudet tulevaisuuden taidot

Aamun tilaisuuden keskusteluissa nousi esiin yhteisöllisyyden merkitys ja empatia. Käyttäjälähtöisyys tulee korostumaan samalla kun olemassa olevia palveluita kiivaan vilkkaan muokataan toimivammiksi.

Kehittämäämme sovellukseen haluamme vielä enemmän tuoda yhteisöllisyyden voimaa. Aamun tilaisuus auttoi hahmottamaan, miten se kannattaa tehdä. Sovelluksen avulla useat järjestöt ja tahot tulevat tavoittamaan, sekä palvelemaan omia jäseniään paremmin ja helpommin. Ratkaisumme avulla digiloikka on mahdollista tehdä nyt, vaikka yhteisöillä ei olisi siihen vielä valmiutta.

Arla Joensuu puh: 0456 56 70 65 arla@superlaiffi.fi





3 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page